Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı
Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları sıkı beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı muhteşem binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir sair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin cihetı düzen, yangın kapıları ekseri özel şümul ve kapı menteşeleri üzere sair yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.
Yangın kapısı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri safi kesme sahaı 150 metrekare’den şu denli ve çabucak şu denli daireı olan umumi binalarda, defa adeti 4’ten çokça olan tüm strüktürlaşmalarda yangın merdiveni yapılması mecburi kılınmıştır.
Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe iye olması zımnında yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar dışarıya doğru ve kolay açılabilen strüktürya sahiptir.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Ayrıca, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, isabetli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili manzara anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya essah kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları derunin bu menteşelerin esenlıklı çdüzenışması ve bapyı art kapatması gerekir.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları hudayinabit otomatik olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın en tehlikeli riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, in tahliye akışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol şeşnda tutulması dirimsel önem taşımaktadır.
Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı Yangın Merdiveni Kapısı fitilleri kullanılır.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.
Bu doğrultuda mutluluk de görev veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine akla yatkın bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.